Archieven

Dit bericht is 1526 keer gelezen

STOLWIJK – Bij woonzorgcomplex Wilgenhoven in Stolwijk klinken liedjes van vroeger uit een heuse Wonderfoon. Het roept waardevolle herinneringen op bij de dementerende bewoners.

“Het gaat om een toestel met draaischijf”, legde Mieke van der Pol uit Ouderwater zaterdagochtend uit op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Haar moeder verblijft in Wilgenhoven. “Het binnenwerk is eruit gehaald en vervangen door een stukje software. Als iemand een nummer draait zijn liedjes uit vervlogen tijden te horen.”

Alledaagse dingen zijn voor mensen met dementie vaak een obstakel. Maar dat ze de hoorn van een oude telefoon aan hun oor moeten houden, weten ze vaak nog wel.

Mieke wist zo’n oud toestel op de kop te tikken, die ze liet ombouwen voor de woongroep van haar moeder in Wilgenhoven. “Die mensen zitten heel stil op een stoel, maar als ze de hoorn aan hun oor nemen, bloeien ze helemaal op. Ze zingen mee. Heel leuk.”

Ook in de twee andere huiskamers van Wilgenhoven zou men nu graag zo’n Wonderfoon willen hebben. Alleen blijkt het lastig om aan deze oude draaitoestellen te komen. “Je hebt er twee nodig voor een Wondertelefoon. Het geld voor de ombouw is al beschikbaar, nu nog de telefoons.”

Wie nog ergens zo’n toestel heeft staan en deze wil schenken aan Wilgenhoven, kan contact opnemen met Mieke van de Pol via (0348) 565337. Afgeven bij Wilgenhoven aan de Kievitslaan 1a in Stolwijk kan natuurlijk ook.

Dit bericht is 1526 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief