Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2169 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een woning aan het Olivier van Noortplein in Schoonhoven is vrijdag gesloten, op last van burgemeester Roel Cazemier. Eerder op dag woedde er brand in de betreffende woning en enkele dagen terug ging er al een vuurwerkbom af, met nodige schade als gevolg.

Bij aankomst moest de brandweer vrijdagochtend eerst de voordeur openzagen, omdat hier een schot voor was geplaatst. “In de woonkamer stond het bankstel in brand”, meldt de brandweer. “De brand ging gepaard met hitte en forse rookontwikkeling. Om binnen te komen moest er een kettingzaag aan te pas komen.”

Door snel ingrijpen bleef de brand beperkt, maar de volledige woning heeft flinke schade opgelopen.
Over de oorzaak is niets bekend.

Beide incidenten zijn voor Cazemier aanleiding om de woning te sluiten. Zo wil hij de openbare orde en veiligheid in de buurt herstellen.

Cazemier: “Meerdere keren is de openbare orde ernstig verstoord. Dat heeft natuurlijk een grote impact op de bewoners van de straat en de buurt. Ik heb de straat bezocht en met buurtbewoners gesproken. Vanwege de ernstige verstoringen van de openbare orde, heb ik besloten de woning te sluiten.”

De bewoner van de betreffende woning krijgt hulp aangeboden.

Foto: AS Media.

Dit bericht is 2169 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief