Archieven

Dit bericht is 1489 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Woningbouwstichting Samenwerking (WBSS) in Ouderkerk aan den IJssel en QuaWonen in Bergambacht hebben de intentie om te fuseren. QuaWonen wordt daarmee de nieuwe verhuurder van de huurders van WBSS. Dinsdag is de intentieovereenkomst getekend met een plan voor het vervolgproces. Het streven is om te fuseren per 1 januari 2022.

WBSS is met haar kleine organisatie onvoldoende in staat de volkshuisvestelijke opgaven en de steeds ingewikkeldere wet- en regelgeving op te pakken. Daarom is zij begonnen met de zoektocht naar een fusiepartner. WBSS en de lokale huurdersorganisatie Stichting Huurders Organisatie Samenwerking hebben hun voorkeur uitgesproken voor QuaWonen.

Petra van den Berk, directeur-bestuurder WBSS: “Wij zien QuaWonen als een professionele en toekomstgerichte corporatie met oog voor lokale belangen en van huurders. In haar presentatie heeft QuaWonen aansprekende voorbeelden laten zien van bewonersparticipatie en activiteiten op het gebied van leefbaarheid. De corporatie is bovendien lokaal verankerd. Zo hebben medewerkers hun eigen werkgebied, is QuaWonen goed in gesprek met de lokale huurdersorganisaties en is het portefeuilleplan ontwikkeld vanuit de behoeften in de gemeentekernen.”

QuaWonen verhuurt op dit moment ongeveer 8300 woningen in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Daar komen straks de 264 woningen van Woningbouwstichting Samenwerking bij. Directeur-bestuurder Dennis Gerlof van QuaWonen: “In Ouderkerk aan den IJssel verhuren we een klein appartementencomplex met 13 woningen en een ontmoetingsruimte. De woningen van WBSS zijn een mooie aanvulling. We kijken ernaar uit om de huurders van WBSS te verwelkomen.”

Dit bericht is 1489 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief