Archieven

Dit bericht is 863 keer gelezen

WZWandeldagSCHOONHOVEN – Er zijn al redelijk wat aanmeldingen binnen voor de jaarlijkse WZ-wandeldag in Schoonhoven. Zelfs een groep Duitse wandelaars heeft zich ingeschreven voor de 19e editie. De start is op zaterdag 30 maart vanuit de aula van de scholengemeenschap Willem de Zwijger aan de Kamerlingh Onnesdreef in Schoonhoven.
Er zijn weer aantrekkelijke routes samengesteld; dit jaar voeren die grotendeels door de Lopikerwaard.
Vanaf 7.30 uur kunnen de liefhebbers van de lange afstand (40 en 50 kilometer) op pad gaan; vanaf 8.30 uur starten de deelnemers van de kortere afstanden (7, 10, 15, 20 of 25 kilometer). Starten kan tot uiterlijk 14.00 uur en uiterlijk om 18.30 uur dient iedereen weer terug te zijn. Er zijn voldoende rustmogelijkheden onderweg.
Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro (wie een herinneringsmedaille wenst, betaalt vijf euro). Inschrijven kan op 30 maart aan de start. Leden van een wandelsportorganisatie krijgen een kleine korting.
“Alle vormen van wandelen zijn mogelijk”, vertelt Huib Bavelaar van de WZ-wandelgroep. “Rustig recreatief wandelen, stevig sportief wandelen en nordic walking. De lange afstanden zijn een prima training voor hen die deze zomer aan de Vierdaagse in Nijmegen willen deelnemen.”
De opbrengst van de tocht is dit jaar voor het project Going Global van Edukans. Het geld wordt besteed aan onderwijsprojecten in het Afrikaans land Malawi.
Bavelaar: “Op de Willem de Zwijger worden tal van acties gevoerd om bij te dragen aan goed onderwijs voor jongeren ver weg. We hopen dat er dit jaar weer een groot bedrag bijeen wordt gewandeld.”
De laatste jaren trekt de tocht wandelaars uit alle hoeken van het land. Inmiddels kan de WZ-Wandeldag zich ook ‘internationaal’ noemen, omdat de laatste jaren er steeds een aantal Duitse en Belgische wandelaars aanwezig is. De wandeltocht wordt in diverse internationale wandelgidsen vermeld.
Deelname aan de wandeldag staat open voor iedereen (individueel, in gezinsverband of als groep). Bavelaar: “Door de ruime starttijden is het zelfs bij grote deelname nog rustig op de routes.
Verdere informatie is te verkrijgen via telefoonnummer (0182) 384654 of e-mail: wzwandelen@gmail.com.

Dit bericht is 863 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief