Archieven

Dit bericht is 2067 keer gelezenSCHOONHOVEN – In het vorig jaar betrokken onderkomen aan de Goudstraat 11a wordt deze dagen druk geoefend. Volgend weekend 8 en 9 juni, treedt de musicalgroep op in het Schoonhovens Collega met de opvoering van ‘Younik in Wonderland’.

“De nieuwe locatie bevalt erg goed”, geeft een enthousiaste Thera Bos (foto) aan in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “We hebben hier een extra zaal en dat komt goed uit want we groeien nog steeds.” Thera is eigenaresse van Studio Younik die zich richt op alle leeftijden. “We zijn voor 80% gericht op kinderen. De musicalgroep is een nieuw initiatief. Bij de volwassenen doen we vooral veel work-outs en yoga.” Sinds 2010 is ze betrokken bij Younik en sinds vorig jaar heeft ze het overgenomen van Nicky van der Laan.

Taboe
In totaal worden er 39 lessen per week gegeven. De groepen bestaan uit maximaal 10 tot 12 personen. “Dansen, plezier, de passie, lekker je energie kwijt, dat is waarom kinderen het helemaal fantastisch vinden.” Thera stuurt een team van acht dames aan. Ook de kinderen zijn meest meisjes. “We zien wel dat we steeds meer jongens erbij krijgen. Dan is het meer voor de stoere dansen zoals hiphop en breakdance”, geeft Bos aan. “Door programma’s op tv zoals ‘Do you think you can dance?’ is wel het taboe voor jongens doorbroken.”

Spannend
Verschillende malen per jaar presenteert Younik zich aan een groot publiek. Bekend is het jaarlijkse optreden tijdens Koningsdag. Daarnaast worden over het gehele jaar door diverse optredens gegeven. Een grote voorstelling, zoals binnenkort gegeven wordt, is eenmaal per twee jaar. Het volgend weekend op te voeren stuk is gebaseerd op het verhaal van Alice in Wonderland. “De kinderen worden er goed op voorbereid. Het is natuurlijk allemaal erg spannend. De meesten hebben ervaring van het vorig optreden twee jaar geleden. De voorstelling wordt erg leuk vol zang en dans.”

Zin in
Plannen voor het nieuwe seizoen zijn er voldoende. “Er krijgen nog meer diversiteit in het aanbod, de yogalessen krijgen meer variatie, musical, jazz, ballet, teveel om op te noemen. We hebben het erg naar ons zin hier”, lacht Thera voluit. Ze heeft er duidelijk zin in. Met haar het hele team en alle deelnemers van de dansstudio.

Younik in Wonderland wordt opgevoerd op 8 en 9 juni in het Schoonhovens Collega. Beide dagen worden twee voorstellingen gegeven; ‘s middags om 14:30 uur en een avondvoorstelling om 19.30 uur. Entree bedraagt 8,50 per persoon. Thera Bos vertelt er meer over in de zaterdagmiddag uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

Foto: Ruben Koning (Koningsdag 2018)

Dit bericht is 2067 keer gelezen

Deel dit:
van tot
Gepland Agenda Nieuws

Een reactie op ‘Younik in Wonderland’ in Schoonhovens College 🗓

  • Goedemiddag,

    Ik las dit bericht over de Younik show, top! Maar ergens onderin het bericht is een zwart wit foto gebruikt van vorig jaar. Super tof dat die foto erin staat. Kunt u wel de naam van de maker veranderen. Mijn vader heeft de foto gemaakt en dit is een voorkomende fout, maar hij heet Ruben Koning. Zonder de DE er tussen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief