Archieven

Dit bericht is 1623 keer gelezen

BERGAMBACHT – De geldinzamelingsactie van muziekdocent Marius Diepenhorst voor de ernstig zieke Vera (9) uit Oekraïne krijgt steeds meer bekendheid. Na aandacht voor de crowdfunding in het NPO Radio 2-programma Stenders Platenbonanza van Rob Stenders besloot ook zanger Danny Vera om zijn steentje bij te dragen. De singer-songwriter geeft donderdag 25 februari een eenmalig benefietconcert onder de titel Vera voor Vera.

Stenders belde afgelopen week met Marius Diepenhorst. De muziekdocent en koorleider van basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht vertelde op de radio het tragische verhaal van de negenjarige Vera. Het meisje zingt in het Oekraïense COLOR MUSIC Children’s Choir en lijdt aan acute leukemie. Diepenhorst onderhoudt door zijn werk nauwe contacten met het buitenlandse koor en is zeer begaan met het lot van het zangeresje.

De muziekdocent besloot om in actie te komen en een geldinzameling op te starten. “In Oekraïne is de levensverwachting met zo’n ziekte erg laag. Ze hebben haar overgebracht naar Israël, waardoor alle kosten voor haar ouders voor eigen rekening komen”, aldus Diepenhorst.

Hij wilde graag een geldbedrag doneren om het meisje te helpen, maar kwam er tijdens dat proces achter dat er veel extra kosten komen kijken bij een enkele donatie. Hij besloot het daarom gelijk goed aan te pakken en een crowdfunding te starten.

Zijn optreden in Stenders Platenbonanza had meteen effect: aan het einde van de uitzending was er al een bedrag van tienduizend euro opgehaald. Maar dat was niet het enige resultaat van de uitzending. Danny Vera zat toevallig te luisteren en werd ook gegrepen door het verhaal. Hij nam na afloop contact op met Stenders om te zeggen dat hij graag zijn steentje wilde bijdragen.

Zo ontstond het idee voor het eenmalige benefiet-livestreamconcert. Op donderdag 25 februari is het speciale optreden van Danny Vera vanaf ongeveer 14.45 uur te volgen op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2.

(Bron: NPO Radio 2)

Dit bericht is 1623 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief