Archieven

Dit bericht is 773 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op zaterdag 11 juni is het opnieuw open dag bij ‘Silver Sound Studio’. Een feestelijk programma met muziek, workshops en rondleidingen. Voor de liefhebbers: de suikerspin is er ook weer.

“Er gaat van alles gebeuren”, vertelt de enthousiaste Mikky Zomerdijk (28). Ze is samen met Jitse Tilman (31) eigenaar van de studio. “We hebben een mooi podium op ons ‘festivalterrein’. De dag is extra speciaal omdat een groot aantal leerlingen optreden. Er zijn workshops met djembé en saxofoon, rondleidingen en er is de mogelijkheid om docenten te ontmoeten.” Ze verwacht veel fans en belangstellenden die komen kijken en luisteren.”

Behoefte
Mikky en Jitse hebben elkaar leren kennen op het conservatorium in Rotterdam. Hun gezamenlijke doelen bleken veel overeenkomsten te hebben. “Het opnemen, schrijven en les geven van muziek plus optredens, daarvoor heb je een goede geluidsstudio nodig”, legt Mikky uit. “We hebben samen op papier gezet hoe het plaatje eruit zou zien zonder beperkingen. En niet onbelangrijk: is er behoefte aan muziek- en zangles?” Uiteindelijk bleek de businesscase positief en is vanaf begin 2018 gestart met de studio.

Tekst gaat verder onder de foto

Lessen
Voor Silver Sound Studio was er de ‘SMOS’, Stichting Muziekopleidingen Schoonhoven. Al snel is de samenwerking met elkaar aangegaan. “Het bestuur was op leeftijd en daarom zochten ze opvolgers”, blikt Zomerdijk terug op de beginperiode. “In goed overleg hebben we de taken overgenomen.” In de afgelopen jaren is het aan de Platinastraat steeds drukker geworden. Met behulp van diverse docenten zijn de dagen gevuld met lessen. Onder andere gitaar, drum, piano, saxofoon, zang, maar ook de joekelille. Dit instrument is tegenwoordig razend populair bij onderwijzend personeel.

Droom
De vierjarige geschiedenis van Silver Sound mag succesvol worden genoemd. Persoonlijke wens van Mikky en Jitse is om meer zelfgeschreven muziek op te nemen. De professionele apparatuur biedt daarvoor de mogelijkheden. “Daarnaast is mijn droom om alles verder uit te bouwen. Wie weet in een groter gebouw, samen met bijvoorbeeld Het Cultuur Station. Dat zou fantastisch zijn”, mijmert ze.

De open dag bij Silversound Studio is zaterdag 11 juni van 12.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden zijn welkom aan de Platinastraat 12e in Schoonhoven. Kijk voor meer informatie op www.silversoundstudio.com.

Dit bericht is 773 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief