Archieven

Dit bericht is 4245 keer gelezen

VLIST – Af en toe mag je best jezelf of een ander verwennen met een goed verzorgd ontbijt. Zaterdag 28 maart is een uitgelezen kans daarvoor. De 21-jarige Ilse Aantjes verzorgt die dag een heerlijk ontbijt aan huis. Deze actie is ten bate van Compassion, de stichting die opkomt voor een gezonde ontwikkeling van kinderen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. 

Ilse volgt een HBO opleiding Human Resource Management. Eind mei levert ze haar scriptie in over gedragsveranderingen in het kader van de komende omgevingswet. Daarna hoopt ze klaar te zijn met haar studie. Ondanks de nog drukke maanden weet ze tijd te vinden om in actie te komen voor het goede doel.

Ontwikkelen
“Compassion is een internationale hulporganisatie die zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van kinderen en jonge moeders”, vertelt Ilse aan de keukentafel in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ze helpen de jonge generatie ontwikkelen zodat die een opleiding kunnen volgen, dat ze zich sociaal en emotioneel ontwikkelen en medische hulp ontvangen. Op die manier wordt de armoede bestreden. Via Compassion kun je een kindje sponsoren. Omdat mijn ouders dit al deden, ben ik ook in contact gekomen met deze organisatie en mij daarvoor gaan inzetten.”

Marathon
Op vrijdag 13 juni gaat Ilse de ‘Muskathlon’ lopen in Indonesië. “Het betreft een sponsorloop waarbij deelnemers streven om 10.000,- euro bij te dragen voor Compassion. Daar tegenover staat een sportieve prestatie. In mijn geval is dat het lopen van een marathon”, aldus Aantjes. “Een jaar geleden heb ik mij hiervoor aangemeld. Op dit moment heb ik een bedrag van 5.300,- bijeengebracht. Ik ben over de helft en heel tevreden. Met de acties die nog komen gaan heb ik wel het idee dat het mij gaat lukken. Het bedrag is mede al zo hoog omdat ik vier kindjes heb kunnen laten sponsoren. Ieder kind telt voor duizend euro.”

Ontbijtactie
Een van de komende acties is het rondbrengen van ontbijtjes op zaterdag 28 maart in Vlist, Polsbroek, Bergambacht en Schoonhoven. “Het heeft wel wat voeten in de aarde. De hele familie is voor die dag gemobiliseerd”, schatert de vrolijke studente. De aanmeldingen lopen gestaag binnen, ik reken die dag op zo’n 250 ontbijtjes die weggebracht moeten worden.” De actie loopt ook via een aantal plaatselijke kerken waar formulieren zijn om je op te geven. 

Naast de te lopen marathon zal Ilse verschillende projecten bezoeken en kennis maken met haar eigen sponsorkind, een meisje van twee jaar. “Ik vind het heel bijzonder om haar te gaan ontmoeten, best spannend ook.”

Opgave voor de ontbijtservice kan via deze link. Ilse is komende zaterdag te gast tussen 12.00 en 14.00 uur in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

 

 

Dit bericht is 4245 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief