Archieven

Dit bericht is 1284 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Naast de wekelijkse repetities in hun thuishaven treedt het Ouderkerkse shantykoor De IJsselmannen veelvuldig op bij diverse gelegenheden en op uiteenlopende locaties. Onlangs waren zij nog te gast tijdens het havenfestival in Alblasserdam, op zondagmiddag 30 oktober treden zij op in Het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek en op zondagmiddag 20 november doen ze mee aan een shantyfestival in De Baraq in Schoonhoven.

De IJsselmannen staan sinds de oprichting in 2002  bekend om hun plezier in het zingen, het gevarieerde repertoire en de interactie tussen koor en publiek. Optredens worden verzorgd bij bedrijven, zorginstellingen, congressen, feesten, shantyfestivals en op cruise-schepen.

Meermalen is het gezelschap afgereisd naar festivals in ons omringende landen als Noorwegen, België, Duitsland en Tsjechië. In de loop der jaren bracht het naar verluid grootste shantykoor van Nederland acht cd’s uit, die door liefhebbers van zeemansliederen zeer worden gewaardeerd.

Tekst gaat verder onder foto

Meezingen
Inmiddels bereiden zij zich voor op het voor De IJsselmannen absolute hoogtepunt van het jaar, de gala-avonden voor hun thuispubliek in De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel. Te midden van familieleden vrienden, bekenden en een grote schare vaste fans zingen zij twee avonden lang de sterren van de hemel. Na een onderbreking van twee jaar vanwege corona mag er op worden gerekend dat het dak van de grote zaal er als vanouds weer af gaat.

Het programma van de avonden bestaat voor de pauze uit een concert van bekende, maar ook nieuwe zeemansliederen.

Na de pauze volgt de opvoering van de Mini-Musical “20 Jaar De IJsselmannen.” Een eigen productie waarin zij samen met het publiek terug blikken op hoogtepunten uit hun musicals van de afgelopen jaren. Zowel voor de pauze , maar vooral tijdens de musical zal het publiek worden uitgenodigd om een aantal zeemansliederen uit volle borst mee te zingen.

Bal na
De avond wordt afgesloten met een gezellig Bal Na onder leiding van de bekende zanger Pete Preston. De Gala-avonden vinden dit jaar plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 december. De zaal gaat om 19.30 uur open en het feest begint om 20.00 uur. Kaarten à € 12,50 per stuk zijn verkrijgbaar bij IJsselman Cees Minderhoud via 06-51353515 of via email familie.minderhoud@planet.nl.

Dit bericht is 1284 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief