Archieven

Dit bericht is 1815 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Nu al in de late zomer hangen de oude bomen vol met rijpe appels en peren, vanwege de warme zomer drie weken eerder dan vorig jaar. “En wat is er leuker om samen al dat prachtige fruit van onze bomen te halen?” Tijdens de zelfplukdagen is daarom iedereen welkom om de boomgaard van de Lekbongerd in te trekken en de rode plukzakken te vullen met vers fruit.

De geplukte appels en peren worden gebruikt om sap van te maken. Het fruit wordt verzameld in kisten van 300 kg en wordt direct gecontroleerd op de kwaliteit. Mocht je zelf willen genieten van het geplukte fruit, kan het in kleine hoeveelheden worden gekocht.

Na of tijdens het plukken is iedereen welkom om een kop koffie op appel-perensapje met een stuk appelplaatcake te nuttigen op een van de bankjes in de boomgaard. “Trek oude schoenen of laarzen aan en de pluk kan beginnen”, meldt de organisatie van de plukdag.

Wanneer is het?
De plukdagen zijn op 7, 8, 9 en 10 september aanstaande. Tussen 10:00 uur en 17:00 uur is iedereen welkom om het fruit van de bomen te plukken. Ga voor het laatste nieuws over de Zelfplukdagen naar: https://www.delekbongerd.nl/activiteiten/zelfplukdagen.

Boomgaard De Lekbongerd ligt aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven en is bereikbaar met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Voor auto’s is er beperkte parkeergelegenheid langs de dijk. “Vergeet vooral uw camera en eigen tas niet en plukken is op eigen risico.”

Dit bericht is 1815 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief