Archieven

Dit bericht is 1464 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Zelf appels en peren plukken kan op vrijdag 17, zaterdag 18, woensdag 22, vrijdag 24 en zaterdag 25 september bij boomgaard De Lekbongerd aan de Lekdijk West 85 in Schoonhoven. Er zijn dan zelfplukdagen.

“In het najaar is onze boomgaard een walhalla aan rijpe appels en peren”, vertelt Elize Rehorst. “En wat is nou leuker dan zelf al dat prachtige fruit van onze bomen halen? Tijdens de zelfplukdagen is daarom iedereen welkom om de boomgaard in te trekken en onze rode plukzakken te vullen met vers fruit.
Omdat de geplukte appels en peren gebruikt worden om sap te maken, verzamelen wij het vers fruit in kisten van 300 kilogram en controleren we direct de kwaliteit.”

Het fruit wordt ook verkocht in kleine hoeveelheden. Na afloop zijn plukkers welkom om een kop koffie of een appel-perensapje met een stuk appelplaatcake te nuttigen op een van de bankjes in de boomgaard.

Het advies is om oude schoenen of laarzen aan te trekken. Belangstelleden zijn op de genoemde dagen welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Het laatste nieuws over de zelfplukdagen staat op www.delekbongerd.nl en Facebook.

Dit bericht is 1464 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief