Archieven

Dit bericht is 806 keer gelezen

De meeste mensen weten wel dat wandelen gezond is. Toch is het lastig om regelmatig te gaan wandelen. Wanneer je het drukt hebt met van alles schiet het wandelen er vaak bij in. Toch zitten er heel wat voordelen aan wandelen. Lees ze hieronder en probeer het wandelen niet te vaak te skippen.

1. Gedachten ordenen
Ben je een type wat veel piekert? Denk je over van alles en nog wat na? Niet alleen over werk, maar bijvoorbeeld over welke tas je binnenkort gaat kopen? Een dstrct of een schoudertas dames? Of maak je je druk over wat er allemaal mee moet in je weekendtas? Dit soort gedachtes maken je moe. Door regelmatig een wandeling te maken wordt je rustiger.

2. Meer bewegen
Wanneer je geen fan bent van de sportschool is het goed om te wandelen. Je hoeft helemaal geen fanatieke sporter te zijn om de smaak van wandelen te pakken te krijgen. Zeker wanneer je met iemand anders gaat wandelen wordt het extra leuk.

3. Calorieën verbranden
Misschien denk je dat je door wandelen niet heel veel calorieën verbrandt, maar dan heb je het mis. Door een halfuur te wandelen verbrandt je gemiddeld zo’n 150 calorieën. Nu denk je dat is niet zo veel, maar het goede nieuws is dat ze worden verbrand in je ‘vetzones’.

4. Goede nachtrust
Een wandeling doet wonderen voor je nachtrust. Het zorgt ervoor dat je een stabiel dag- en nachtritme hebt en dat je je ontspannen voelt. Hierdoor val je ’s avonds sneller in slaap, want je gaat met een opgeruimd hoofd naar bed.

5. Weerstand boosten
Door iedere dag een halfuurtje tel open wordt je weerstand sterker. Hierdoor heb je minder kans op griep. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je minder kans hebt op kanker als je iedere dag je wandelschoenen aantrekt. Ook de kans op diabetes type 2 wordt een stuk minder.

6. Meer energie
In de winter is het lastig om iedere dag een wandeling te maken. Liever kruip je op de bank met een dekentje en Netflix. Ga toch naar buiten, want een wandeling zorgt ervoor dat je zuurstof beter wordt gecirculeerd en hierdoor voel je je een stuk beter wanneer je terugkeert van je ommetje.

[advertorial]

Dit bericht is 806 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Zes redenen waarom je de wandelschoenen aan moet trekken

  • Ik krijg nu al zin om nieuwe wandelschoenen te kopen. Iemand nog tips waar ik goede en goedkope kan bestellen?

    Groetjes,

    Teun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief