Archieven

Dit bericht is 1921 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Zo’n 150 deelnemers uit binnen- en buitenland, geronk van motoren, veel glimmend chroom en leer. De ingrediënten van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) die zondag 8 september neerstrijkt op het industrieterrein Zevender. Een must voor alle motorliefhebbers.

Schoonhovenaar Koen Muilwijk (78) is al ruim 25 jaar voorzitter van de HMV. Vorig jaar heeft hij onder andere daarvoor een koninklijke onderscheiding gekregen. “Onze vereniging bestaat uit zo’n 460 leden. We hebben ook leden in Duitsland, Zwitserland en België”, vertelt hij in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Zie ons als een rijdend museum. We organiseren zo’n 14 evenementen per jaar. Nu voor de eerste maal in Schoonhoven en daar ben ik hartstikke trots op.”

Vergunning
De oud-leraar van de MTS in Gouda heeft, met de afwikkelingen van vergunningen, zeker profijt gehad van een aantal oud-leerlingen die een bedrijf hebben op het industrieterrein Zevender. “De Gemeente heeft erg enthousiast gereageerd voor het organiseren van het evenement. Misschien heeft het geholpen dat ik de burgemeester vorig jaar, bij de uitreiking van mijn onderscheiding, veel over onze club heb verteld”, maakt Muilwijk duidelijk. 

Veiligheid
Aan de start verschijnen alle soloklassen van 50 cc t/m 500 cc en de zijspannen. Het zijn geen snelheidsraces maar demonstratieritten waarbij het gaat het vooral om het tonen van de motoren. De ritten geven een beeld hoe wegraces met deze motoren er vroeger uitzagen. Veiligheid is daarbij echter belangrijker dan zo hard mogelijk rijden. De deelnemers worden niet gewaardeerd op snelheid, maar op regelmatigheid. Degene die over twee manches het kleinste verschil in tijd heeft is winnaar.

Programma
Het programma op zondag 8 september is als volgt: om 11.15 uur start verkenning van de baan. Om 12.45 uur is de officiële opening met aansluitend een defilé van de deelnemers. Vervolgens zal om 13.00 uur de eerste manche van deze dag aanvangen. Na een korte pauze zal er een tweede manche verreden worden. Het evenement duurt tot ongeveer 17.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Meer over dit bijzondere evenement binnenkort op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur via het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1921 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief