Archieven

Dit bericht is 893 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – De door essentaksterfte getroffen essen worden vanaf vrijdag uit recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek verwijderd. Deze bomen dienen gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Van de essen in de Krimpenerhout is circa 95 procent aangetast door de schimmelziekte. De bomen herstellen er niet van. Met het kappen van de zieke essen wil Staatsbosbeheer voorkomen dat omvallende bomen of takken gevaarlijke situaties veroorzaken. Den Boer Groen Projecten uit Krimpen aan de IJssel gaat deze werkzaamheden uitvoeren. Die duren tot medio maart 2021.

Vooruitlopend op de werkzaamheden gaan de boswachters het gebied in om de bosvakken te controleren op de aanwezigheid van nesten en bijzondere flora. Essen die behouden dienen te blijven, worden blauw gestipt.

Over een jaar, eind 2021, worden nieuwe bomen geplant. Er komt een grotere variatie boomsoorten terug, zodat het bos minder vatbaar is voor ziekten en plagen. Een aantal soorten die terugkomen zijn de zwarte els, zachte berk, gewone beuk, grauwe abeel, wilde appel, diversen wilgen en populieren soorten. Het beplantingsplan bestaat uit 35 soorten bomen en struiken.

De Krimpenerhout blijft toegankelijk tijdens de werkzaamheden, maar paden langs bosvakken waar gewerkt wordt worden tijdelijk afgesloten.

In het gebied komen panelen te staan met informatie over de werkzaamheden. Bij eerdere projecten verzorgde Staatsbosbeheer informatieavonden om de bezoekers te informeren over de werkzaamheden. Vanwege het coronavirus en de strenge maatregelen is dat dit jaar voor deze werkzaamheden niet mogelijk.

Betrokken bewoners kunnen met vragen of opmerkingen contact opnemen met de boswachter via C.kool@staatsbosbeheer.nl of de animatie essentaksterfte bekijken op de website van Staatsbosbeheer.

Toegankelijk

De Krimpenerhout blijft toegankelijk tijdens de werkzaamheden, maar paden langs bosvakken waar gewerkt wordt worden tijdelijk afgesloten.

Dit bericht is 893 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief