Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2095 keer gelezen

Winnaars Silver Challenge (vlnr) Femke Toele, Janneke de Bruijn, Marjon Kappers en Laura van der Kleijn

SCHOONHOVEN – Naar schatting ruim 22.000 bezoekers lieten zich afgelopen maandag onderdompelen in de wereld van het zilverambacht tijdens de 35e editie van de Nationale Zilverdag. De genodigden startten de dag in het Nederlands Zilvermusem. Daar werd oud voorzitter Jan Lindsen benoemd tot erevoorzitter.

Tijdens de afsluiting in het koor van de Grote Kerk werden de winnaars van de Silver- en Junior Challenge bekend gemaakt. De eerste prijs van de Silver Challenge ging naar Femke Toele met haar inzending ‘Fete de la Rose’. De tweede, derde en vierde prijs gingen respectievelijk naar Janneke de Bruijn met ‘Viola’, Marjon Kappers met haar inzending ‘Het Feestbeest’ en Laura van der Kleijn met haar werkstuk ‘Sparkle Sparkle’. De winnaar van de Junior Challenge leeftijdscategorie 7-11 jaar was Floor Lorsé. In de leeftijdscategorie 12-15 jaar ging Angelica de Ruiter met de prijs naar huis.

Winnaars Junior Challenge Floortje Lorsé (l) en Angelica de Ruiter

Draadsmeedwedstrijd

Het record van de jaarlijkse draadsmeedwedstrijd werd dit jaar verbroken. Michiel ’t Hoff wist een draad van maar liefst 33,5 cm te smeden.

Winnaars Rabobank Jong Talentplein

Tijdens de Nationale Zilverdag presenteerden (oud)leerlingen van de Vakschool Schoonhoven zich op het Rabobank Jong Talentplein. Dit plein biedt podium aan starters en nieuwe talenten. Rabobank Utrechtse Waarden wil jong ondernemerschap stimuleren en stelt al een aantal jaar op rij geldprijzen beschikbaar. De jury deelde de prijzen uit aan Vannesa Montoya Lopera (1e prijs) en Simona Ruben (2e prijs). De Rabobank publieksprijs was voor Femke Kooiman.

Benoeming Jan Lindsen tot erevoorzitter Nationale Zilverdag

Foto’s: Rob Glastra

De winnares Femke Toele is volgende week zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 2095 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief