Archieven

Dit bericht is 2935 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het zomerse weer is ook voor de redactie van RTV Krimpenerwaard aanleiding er zo nu en dan op uit te trekken en plaatsen in onze regio te bezoeken waar streekgenoten en bezoekers genieten van het mooie weer, de natuur en de recreatieve voorzieningen.

Vandaag waren we op het strand van de surfplas in Krimpen aan de Lek waar het –net als overal in Nederland- tropisch warm was. Het was er druk, heel druk. De tientallen parasolletjes waarmee de badgasten zich beschermden tegen de felle zon, zorgden voor een mediterrane uitstraling. Daaronder genoot jong en oud van een flauw briesje dat voor enige verkoeling zorgde.

En was dat niet genoeg dan lokte het water. Daar kan dit jaar weer volop in gezwommen worden. De afgelopen jaren was dat door blauwalg en andere vervuiling nauwelijks mogelijk maar na een kwaliteitsimpuls door de Groenalliantie is het zwemwater in de surfplas weer van uitstekende kwaliteit. De Groenalliantie is eigenaar van dit en andere recreatiegebieden in de regio. Staatsbosbeheer, de gemeente en het hoogheemraadschap zijn betrokken partijen.

De afgelopen maanden werden onder meer het strand verbreed, de bodem voorzien van een zandlaag en brasems weggevangen. Naast de surfplas werd een voor kinderen uitdagend speeleiland aangelegd en wordt gewerkt aan uitbreiding van het wandelpadennet. Nog niet gereed is het ontmoetingsgebouw met toiletvoorzieningen bij de entree naar de Krimpenerhout maar ook daaraan wordt hard gewerkt.

De bezoekers die vandaag neerstreken langs de plas hadden in ieder geval geen moeite met het feit dat het karwei nog niet helemaal is opgeleverd. Zij genoten volop van zon, zand en water. Of van een ijsje en een frietje, want een houder van een snacktent was er als de kippen bij om zijn waren aan te bieden en hij deed goede zaken.

Dit bericht is 2935 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief