Archieven

Dit bericht is 1516 keer gelezen

VLIST – Onder leiding van watergids Marina Perdijk is er donderdagavond 8 augustus de wandeling ‘1672’ langs het riviertje de Vlist.

De waterwandeling is een ontdekkingstocht langs de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie. Onderweg gaan de wandelaars ook voorbij tientallen monumentale boerderijen en door het vogelrijke natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem.

Na een maaltijd bij Café de Vlist krijgen deelenemers op de Koeneschans de mogelijkheid terug in de tijd te kijken. Met hun mobiel in een virtual reality paal zie ze hoe het er in 1672 uitzag. Verderop zijn bezoeken gepland aan melkvee- en kaasboerderij Van Eijk met winkel, de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht.

De zeven kilometer lange wandeling heet 1672 en verwijst daarmee naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was toen, tot aan de komst van de vliegtuigen, hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. De Koeneschans was een strategische plek, vandaar dat de wandeling hier start. Onderweg vertelt Perdijk hoe dit inunderen in de praktijk ging en dank zij welke maatregelen we nu in dit lage polderland onder de zeespiegel nog steeds kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

De wandelaars verzamelen om 17.20 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Het arrangement inclusief verrassingsmaaltijd bij Café de Vlist, versnaperingen, bezoeken aan de Koeneschans, boerderij Van Eijk, de Boezemmolen en het Gemaal, gidsen en vervoer. De wandeling duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Voor meer informatie en/of aanmelden: 06-30013037, ll.merla@planet.nl, www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen.

Dit bericht is 1516 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief