Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1204 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Sinds 2012 wordt in het derde weekend van september de ‘Socialrun’ gelopen, een estafetteloop van 555 km. Tijdens het evenement zijn er lokaal ook initiatieven. Op zondag 19 september is er ‘Schoonhoven in Beweging’, een loop van 5 km met ruimte voor gesprekken en contacten.

“Doel van de Socialrun is om meer openheid te krijgen over psychische kwetsbaarheid”, legt Lotje Lomme uit. Zij is de organisator van het plaatselijke initiatief. “Iedereen heeft in zijn leven te maken met moeilijke momenten. Denk aan overlijden van ouders, het verliezen van een kind, chronische ziekte of het voelen van moeilijkheden waarmee je worstelt.” Uit statistieken blijkt dat vier op de tien Nederlanders hier psychische problemen van krijgen. Lotje maakt duidelijk dat het haar “ook is overkomen”. Helaas is niet altijd duidelijk dat mensen hiermee worstelen.

Aandacht
Ieder mens is verschillend. Een gemeende belangstelling kan ook verkeerd uitpakken. “Soms verneem je via social media dat iemand het moeilijk heeft. En dan is het lastig hoe je met elkaar in gesprek gaat, hoe de persoon ervoor openstaat.” Dit is precies waar de Stichting Socialrun een lans voor wil breken: openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid stimuleren. De jaarlijkse estafetteloop is een belangrijk moment om hiervoor aandacht te vragen.

Saamhorigheid
Schoonhoven in Beweging is gemarkeerd als ‘Side-Event’, dat wil zeggen dat onder de vlag van de Social Run een sportief evenement wordt gehouden. “Omdat ik de organisatie een warm hart toedraag heb ik besloten zelf een loop te organiseren. Het gaat om het gevoel van saamhorigheid, met elkaar ergens voor staan, steun geven en het gevoel krijgen dat je er niet alleen voor staat”, vertelt de initiatiefneemster.

Meedoen
Verzamelen is zondagmorgen 19 september om 11.00 uur op het parkeerterrein bij zwembad ‘t Wilgerak. Er is de keuze om de vijf kilometer door buurtschap Willige Langerak te wandelen of hard te lopen. Na afloop is er voor degenen ,die dat willen, een gezellig samenzijn in ‘Dame’ op de Stadscamping. Vooraf aanmelden is niet nodig. Sponseren en meer informatie via deze link.

Lotje Homme is komende zaterdagmiddag te gast op de radio tussen 12.00 en 14.00 uur.

Initiatiefneemster Lotje Lomme

Dit bericht is 1204 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Zondag 19 september: Socialrun ‘Schoonhoven in Beweging’

  • Mooi geschreven artikel. Geweldig trots op.mijn dochter die dit organiseert, maar vooral omdat ze meer openheid wil voor psychische kwetsbaarheid.
    Wie heeft daar niet ooit last van??
    Openheid hierover is zo belangrijk in het omgaan ermee, helpt bij het verwerken en om kunnen gaan met de problemen die je tegen komt.

    Geweldig dat je dit doet Lotje!!!👍
    Liefs van je moeder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief