Archieven

Dit bericht is 655 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het laatste halfjaar is Zonnebloem kern Schoonhoven uitgebreid met een 8-tal deelnemers! Deze nieuwe deelnemers willen graag een vrijwilliger op bezoek, deelnemen aan activiteiten of beiden. Als Zonnebloemvrijwilliger voorkom je dat mensen door hun lichamelijke beperking in een isolement raken, onderhoud je regelmatig contact en doe je samen met jouw deelnemer dingen waar jullie allebei energie van krijgen.

De Zonnebloem doet zijn best om jou als vrijwilliger te koppelen aan iemand met dezelfde hobby’s of interesses. Uit deze contacten ontstaan vaak hechte vriendschappen.

Wat kun jij doen?
Als vrijwilliger kun je bij een deelnemer op huisbezoek gaan. Gezellig kletsen, kopje koffie drinken, iets leuks doen, gewoon even eropuit, winkelen, wandelen, een terrasje pakken of helpen tijdens activiteiten.
De Zonnebloem in Schoonhoven heeft een gezellige en enthousiaste groep van vrijwilligers die elkaar regelmatig treft, o.a. tijdens het helpen van activiteiten voor de deelnemers. Zo hebben ze het onlangs met elkaar mogelijk gemaakt om in Langerak koffie en thee te drinken, cake en kersen te eten en een rondrit met een treintje door de boomgaard te maken
Als vrijwilliger ontvang je een reiskostenvergoeding en kun je éenmaal per jaar deelnemen aan een gezellige teambuildingsessie.
Een reactie van één van de vrijwilligers:
“De Zonnebloem van Schoonhoven is actief. De activiteiten van dit jaar zijn gezellig. Zo zijn wij pas koffie en thee wezen drinken bij Natuurmuseum De Wielewaal in Willige Langerak.” Eén van onze deelnemers is als eerste van onze kern met de landelijke boot van de Zonnebloem mee geweest, vergezeld door haar vaste vrijwilliger.
Lijkt het jou leuk vrijwilliger te worden, of heb je vragen? Aarzel niet en neem contact op met Saskia te Hennepe, tel. 06-38617325 of mail: sasteh@hotmail.com
Foto: Één van de activiteiten van De Zonnebloem Schoonhoven

Dit bericht is 655 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief