Archieven

Dit bericht is 3182 keer gelezen

REGIO – Zorgpartners versoepelt de bezoekregeling voor het merendeel van haar zorgcentra. Het gaat om locaties die coronavrij zijn. In de Krimpenerwaard zijn dat De Waterpoort in Krimpen aan de Lek en Slothoven in Bergambacht.

Zorgpartners volgt daarmee het besluit van het kabinet dat verpleeghuizen onder strikte voorwaarden weer beperkt bezoek toe mogen laten.

“We zien dit als een voorzichtig begin naar het in de toekomst verder openstellen van al haar verpleeghuizen voor bezoekers. Daarbij wordt uiteraard altijd de waarschuwing van het kabinet in acht genomen: versoepel de maatregelen niet sneller dan verantwoord is. Aan het verruimen van de bezoekregeling gaan dan ook nauwgezette voorbereidingen vooraf. Daardoor kan de nieuwe regeling wellicht niet direct op 25 mei op alle locaties met cliënten zonder corona ingaan. Zorgvuldigheid gaat voor snelheid.”

De directeuren van De Waterpoort, Slothoven, De Reehorst (Reeuwijk), Floravita (Boskoop), Gouwestein, Irishof. Prinsenhof (Gouda) en Vijverhof (Bodegraven) informeren uiterlijk begin volgende week de eerste contactpersonen van cliënten over de nieuwe regeling voor beperkt bezoek op die locaties.

Voor verpleeghuizen waar wel cliënten met corona verblijven, wacht Zorgpartners een aangepaste regeling van het kabinet af. Wanneer die bekend is, volgt zij die zodat ook daar beperkt bezoek mogelijk wordt. “Er is goede hoop dat dit binnen afzienbare tijd kan worden gerealiseerd.”

Dit bericht is 3182 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief