Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 587 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpens Belang is bezorgd over de (financiële) situatie waarin veel lokale ondernemers zich bevinden. De lokale partij roept op om ze te steunen door lokaal te kopen.

Saskia Bijl van Krimpens Belang zegt veel verontrustende berichten binnen te krijgen van Krimpense ondernemers. “Bijvoorbeeld van van een Krimpense kapster die al 17 jaar een kapperszaak heeft en nu in de kou staat. Deze ondernemer heeft nog niets aan financiële steun gekregen vanuit de overheid, maar moet haar lasten wel doorbetalen. En zo zijn er meer voorbeelden bij ons bekend. Vaak gaat het dan om ondernemers met een partner die meer dan 1500 euro verdient. Hierdoor komen deze ondernemers niet in aanmerking voor extra steun, maar de vaste lasten stoppen niet. Laten we echt proberen te zorgen dat onze ondernemers in Krimpen overeind blijven.”

Krimpens Belang roept inwoners en leden van de gemeenteraad op om lokale ondernemers te steunen. “Koop zoveel mogelijk lokaal, desnoods cadeaubonnen of online bij ondernemers”, aldus Bijl. “Vanuit Krimpens Belang promoten we dit al sinds vorig jaar vanaf het begin van de coronacrisis. Laten we samen achter onze ondernemers gaan staan en proberen om er alles aan te doen om de lokale ondernemers te steunen.”

Ook de wethouder is gevraagd om zich in te zetten om deze ondernemers te helpen. In de raadsvergadering van 28 januari is door zowel de wethouder als de afgevaardigden van de gemeenteraad toegezegd hier extra aandacht voor te vragen bij de landelijke politiek.

Dit bericht is 587 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief