Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 3103 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De verscherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, raakt ook de horeca in de Krimpenerwaard hard.

Anton de Wilde, voorzitter van Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, kreeg al heel wat telefoontjes van bezorgde horecaondernemers. Hij verwijst hen naar de website van Horeca Nederland waarop alle praktische informatie is te vinden.

Vrijwel alle cafés en restaurants blijven open, maar moeten wel rekening houden met een maximum van honderd mensen. “Als je een restaurant met 60 zitplaatsen hebt, kan je ‘gewoon’ doordraaien. Met meer zitplaatsen moet je scherp in de gaten houden hoeveel mensen je in je zaak toelaat.”

Mijden
Toch verwacht De Wilde dat ook deze horecabedrijven het zwaar gaan krijgen, omdat mensen om het coronavirus publieke ruimtes willen mijden. “Je staat als ondernemer voor een lastige keuze: blijf je open of sluit je je zaak tijdelijk? Eén ding is zeker: deze hele situatie gaat alle horecabedrijven in Nederland hard raken.”

Bij zijn eigen bedrijf, Het Koetshuis Party- & Cateringservice, stromen de annuleringen sinds gistermiddag binnen. “Het is heel zorgelijk”, verzucht hij. “Het gaan veelal om feesten en partijen voor meer dan 100 bezoekers, maar ook reserveringen voor kleinere evenementen worden afgezegd. Er komt natuurlijk ook niks bij. Het mes snijdt dus negatief aan twee kanten.”

Bron: Het Kontakt.

Dit bericht is 3103 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief