Archieven

Dit bericht is 11085 keer gelezen

STOLWIJK – Gemeente Belang Krimpenerwaard uit haar zorgen over het beleid van het bestuur van ‘Ons Polderbad’ in Stolwijk. De lokale partij zegt signalen te hebben ontvangen van vrijwilligers van het openluchtbad die er de brui aan willen geven als de huidige lijn blijft bestaan.

Fractievoorzitter Willem Schoof zegt zich te realiseren dat het bestuur een eigen verantwoordelijkheid heeft. “Echter leefbaarheid en vitaliteit en oog voor de inzet van vele vrijwilligers en personeel moeten uitgangspunten voor beleid moeten zijn. De signalen die wij nu krijgen ondersteunen deze uitgangspunten niet.”

Vervolgens: “Ons Polderbad werd ooit door sluiting bedreigd en is op initiatief van zeer betrokken inwoners met inzet en ondersteuning van vele vrijwilligers en bedrijven behouden tot het zwembad wat het nu is. Dit is mede gerealiseerd door de enorme inzet tot aan de dag van vandaag van vrijwilligers en personeel. Een mooie vorm van burgerparticipatie.”

Gemeente Belang zegt ook signalen van zwemvereniging ZPS ontvangen. Sinds jaar en dag bestiert deze vereniging de snoepkiosk in Ons Polderbad. Alle spelende leden vanaf 16 jaar bemensen twee maal per jaar het gebouwtje om de vereniging draaiend te houden. Schoof: “Ook hier een mooie inzet van vrijwilligers om naast hun sportactiviteiten iets voor de vereniging te doen en Ons Polderbad meer cachet te geven. Het is een vreemde gewaarwording voor de zwemvereniging die al op een eerder moment het clubgebouw zag verdwijnen voor nieuwbouw nu geconfronteerd wordt met het mogelijk ontnemen van de snoepkiosk.”

Gemeente Belang wil van het college weten of het bestuur volgens de statuten van de stichting Vlister Openlucht Baden werkt.

Dit bericht is 11085 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief