Archieven

Dit bericht is 848 keer gelezen

REGIO – Donderdag 10 november heeft Eline Anker, wijkverpleegkundige in Bergambacht, Ammerstol, Berkenwoude, Stolwijk, Vlist, Haastrecht en Schoonhoven, het eerste exemplaar van de hulpmiddelenkoffer in ontvangst genomen. In de hulpmiddelenkoffer zitten diverse praktische producten om de zelfredzaamheid bij zorg van cliënten thuis te vergroten. In totaal heeft Zorgpartners Midden-Holland acht koffers aangeschaft.

Wijkverpleegkundigen nemen de koffer mee bij nieuwe zorgaanvragen of bij wijzigingen in de zorgverlening. Vervolgens wordt er samen met de cliënt gekeken welk hulpmiddel voor ondersteuning kan zorgen waarna de cliënt beslist het product wel of niet te kopen. In de koffer zitten onder andere meerdere aantrekhulpmiddelen voor elastische kousen, sokken en panty’s, antislipmat, knopenhaak en druppelbril. Ook is er informatie beschikbaar over innovatieve hulpmiddelen als de sociale zorgrobot Tessa en de digitale medicijndispenser.

Aanleiding
Een veelvoorkomende en fysiek zware handeling binnen de ouderenzorg is het aantrekken van steunkousen en zwachtelen. Vijftien studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar aantrekhulpmiddelen. Hieruit is gebleken dat met het inzetten van slimme, technologische innovaties de handeling voor de cliënt prettiger verloopt. Als de cliënt de handeling zelfstandig kan uitvoeren dan is de mogelijk. Daarnaast het zorgt voor mindere belasting bij medewerkers.

Aanschaf hulpmiddelenkoffer
Op basis van deze resultaten heeft Zorgpartners Midden-Holland besloten om deze aantrekhulpmiddelen samen met andere ondersteunende producten zo breed mogelijk in te zetten. Vanwege het enorme aanbod is ervoor gekozen om de producten in een handige en compacte koffer te doen. Zorgpartners Midden-Holland werkt samen met duxxie.nl; de mede-bedenker van de hulpmiddelenkoffer en het online platform voor het bestellen van zorgartikelen.

Dit bericht is 848 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief