Archieven

Dit bericht is 699 keer gelezen

Opname Jeugdjournaal in het Zuiderpark in Den Haag

Opname Jeugdjournaal in het Zuiderpark in Den Haag

SCHOONHOVEN – De afgelopen weken heeft RTV Krimpenerwaard de actie ‘Heart 2 Heart’ gevolgd. De initiatiefnemers Lousmijn van der Straaten-Blokdijk en haar dochters Isis en Nessa hebben zoveel mogelijk sjaals ingezameld die ter beschikking worden gesteld aan daklozen en anderen die het kledingstuk kunnen gebruiken. Afgelopen woensdag was het zover: de sjaals met de persoonlijke berichten werden om de bomen in het Zuiderpark in Den Haag geknoopt.

Het Jeugdjournaal was ter plaatse om opnamen te maken. Afgelopen woensdagavond werd deze uitgezonden op NPO3. Nesse en Isis mochten het verhaal vertellen wat ze tot nu toe hadden gedaan en waarom ze met een aantal vriendinnen in het Zuiderpark waren. De uitzending is hier te bekijken.

Lousmijn was vanmiddag in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard en vertelde over de actie. “Het was indrukwekkend. Veel positieve reacties gehad. Inmiddels heb ik bericht gehad van een mevrouw uit Den Haag die mij kon vertellen dat er nog ongeveer 25 sjaals in de bomen hingen. We hebben er ruim 150 opgehangen dus heel positief dat er al zoveel weggehaald zijn.” Eerder waren er al sjaals geknoopt in het Springerpark in Schoonhoven. “Ook deze sjaals zijn allemaal weggehaald, heel bijzonder.”

Tijdens de actie in het Zuiderpark was een medewerker van het Leger des Heils aanwezig die indertijd ook dakloos is geweest. “Die vertelde wat er nog meer dringend nodig is voor de daklozen: niet alleen sjaals maar ook bijvoorbeeld mutsen, handschoenen en sokken. Dat heeft mij bij wel wat losgemaakt. De actie zal mogelijk nog een vervolg krijgen”, aldus Lousmijn. Het Zuiderpark in Rotterdam komt binnenkort aan de beurt.

d790176f6ce8d49103b0a880bebe196088ed580e554cf8227f8c0ca4a82e262e

 

 

Dit bericht is 699 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief