Archieven

Dit bericht is 4129 keer gelezen

REGIO – Met de komst van ‘zwaaiborden’ langs de route weet iedereen hoe laat de stoet is te verwachten. Zaterdag 5 oktober is de tweede Truckrun Lopik door de Lopiker- en Krimpenerwaard. Door allen masssaal te zwaaien naar chauffeurs en bijrijders kan het feest bij voorbaat al niet meer stuk.

Evenals vorig jaar zijn de gebroeders Ruud en Tony Borst de drijfveren om het evenement mogelijk te maken. “Inmiddels zijn we als bestuur met vijf personen om de taken op te pakken”, geeft Tony aan. Vorig jaar was het voor ons de eerste keer. We hebben er vooral van geleerd om meer mensen bij de organisatie te betrekken en tijdig te starten met de voorbereidingen.” Ruud vult aan: “voorafgaande aan de rit moest ik teveel dingen tegelijk doen en dat gaat eenvoudig niet. En daarbij wil ik ook genieten van de momenten.”

Mini
Werd de vorige editie nog als ‘Mini Truckrun’ aangekondigd, dit jaar is het verkleinwoord weggelaten. Het woord mini gaf de indruk dat het om een klein gebeuren gaat maar dat is het zeker niet. Dit jaar rijden 37 voertuigen mee met in totaal ruim 70 bijrijders. Zij beleven de rit in vrachtwagens, brandweerwagen en een bus van Syntus. De bijrijders komen onder andere van de Thomashuizen in Schoonhoven en Lopik, Abrona in Benschop, Zorgboerderij Both BoerenZorg in Cabauw en Philadelfia in Lopik. “Bijrijders en chauffeurs komen allemaal uit de regio. Iedereen die gevraagd is heeft ja gezegd; geen enkele afzegging”, glundert Ruud.

Zwaaien
De organisatoren vinden het belangrijk dat het ook bij deze Truckrun draait om de bijrijders. “Voor hen moet het opnieuw een feestje zijn”, aldus de gebroeders Borst. Nieuw is dit jaar dat de bezoekers op het Willem Alexander Plein, via een aantal grote schermen, de rit de gehele middag kunnen volgen. De eerste en de laatste wagen worden uitgerust met een online GPS Systeem. Langs de route worden zwaaiborden geplaatst. Op deze borden is de tijd aangegeven hoe laat de stoet verwacht wordt. “Zo weten de mensen het moment dat de vrachtwagens langskomen, We vragen ze om massaal te zwaaien, want dat is wat de bijrijders fantastisch vinden”, zegt Tony die de bedenker is van de zwaaiborden.

Voorbeeld
Start en finish van de Truckrun is het Willem Alexander Plein in Lopik. De gehele middag is er muziek van DJ The Great Remon. Bij terugkomst volgt een optreden van het Weteringkoor uit Cabauw.  Opvallend is dat voor deze Truckrun, op Ruud Borst Transport BV na, geen financiële sponsors zijn. Bescheiden maakt Ruud duidelijk dat zij het evenement zien als een soort maatschappelijke verantwoordelijkheid. “Dat mag best een beetje geld kosten.” Het siert de mannen. Zich op deze manier inzetten voor de mensen met een beperking is een voorbeeld voor velen.

Ruud en Tony Borst zijn aanstaande zaterdag te gast tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 4129 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief