Archieven

Dit bericht is 2466 keer gelezen

LEKKERKERK – Dikke pech voor zwembad Schuagt in Lekkerkerk. En voor alle bezoekers die tijdens het eerste zomerse weekeinde van dit seizoen een verkoelende duik wilden nemen. De poorten bleven noodgedwongen gesloten in verband met reparatiewerkzaamheden.

Kort na de opening van het zwembad constateerde badmeester Wim Niessen dat er naast de bassinrand een waterplas bleef staan die ook bij zonnig weer maar niet wilde opdrogen. Nader onderzoek leerde dat er een lekkage was ontstaan in het leidingnetwerk waarmee het gezuiverde en verwarmde water vanuit het pompgebouw het zwembad wordt ingepompt. Niet zomaar een lekkage, want na enig graafwerk werd duidelijk dat er op meerdere plaatsen water uit de leidingen en koppelstukken liep.

“Het resultaat van meerdere oorzaken”, denkt Niessen. De vulleidingen zijn inmiddels meer dan dertig jaar oud, liggen in een ondergrond waarin de grondwaterstand nogal wisselt en hebben te lijden gehad van de droge zomer van vorig jaar. Daardoor is het pijpwerk meerdere centimeters gezakt en kwamen de aansluitingen onder druk te staan. Met lekkages tot gevolg die niet konden worden gerepareerd door een beetje kit in de kieren te smeren. “Volledige vervanging van het netwerk was de enige optie”, aldus Niessen. Geen eenvoudige opgave want de inlaten naar het bad liggen op 1,50 tot drie meter diepte. Het bad moest weer worden leeggepompt en er moest naast en onder de duikplanken een sleuf van meer dan drie meter diep worden gegraven om de oude leidingen te kunnen vervangen door nieuwe exemplaren. Een enorme klus die door een gespecialiseerd bedrijf wordt uitgevoerd.

Twee weken geleden ging het zwembad er voor dicht en inmiddels lijkt het er op dat zwemmers vanaf vrijdag 7 juni weer welkom zijn. “Het water is dan misschien nog niet helemaal op temperatuur, maar wie een frisse duik wil nemen kan er weer in”, hoopt de badmeester. Maar dan moet het de komende dagen wel allemaal meezitten. De nieuwe leidingen moeten nog worden aangesloten en op dichtheid worden getest, de putten moeten weer worden gevuld met zand, het straatwerk moet worden gedaan en, het allerbelangrijkst, het bad moet weer worden gevuld met water waarin het veilig en aangenaam zwemmen is. Pas als dat allemaal achter de rug kunnen Wim Niessen, zijn team en zijn gasten beginnen aan een seizoen dat hopelijk net zo mooi is als het vorige.

Dit bericht is 2466 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief