Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 3339 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het is al weken mooi weer en het zwembad blijft maar dicht. Menigeen hunkert naar een frisse duik in het water. Er is goed nieuws voor de liefhebbers. Dinsdag 2 juni, daags na Pinksteren, gaat het zwembad weer open. Het wordt het laatste seizoen voor beheerder Cor Oskam.

“Niet alleen vanwege de coronamaatregelen gaan we later open”, vertelt  Cor in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Het heeft ook te maken met een nieuwe installatie, die we noodgedwongen stop hebben moeten zetten. Een prachtig systeem om chloor te maken die inspeelt op veranderende omstandigheden. Echter is er nog wat finetuning nodig om zeker te weten dat we goed van start gaan.” In de loop van volgende week wordt het zwembad verder opgewarmd en gereed gemaakt voor opening.

Maatregelen
Het zal vanaf 2 juni een totaal ander seizoen zijn door alle beperkende maatregelen. In het kort samengevat:

  • Vooraf reserveren
  • Geen losse kaartjes verkoop; alleen abonnement of tienbadenkaart
  • Maximaal 8 tot 10 mensen per half uur
  • Trimzwemmen in de ochtend
  • In de middag voor blokmomenten voor kinderen tot 12 jaar
  • Vanaf 1 juli opschaling van 30 naar 100 mensen

Afscheid
Oskam benadrukt dat zeker een aantal mensen teleurgesteld gaan worden. Financieel wordt seizoen 2020 een ramp. “En dat terwijl we veel gas hebben uitgespaard voor het opwarmen van het water. Door het mooie weer hebben we veel profijt van de zonnecollectoren.” Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is dit het laatste seizoen voor de huidige beheerder. “Ik ben hier in 1990 terechtgekomen, een sprong vanuit een totaal andere branche. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Geniet van de contacten met kinderen en ouderen. Misschien kom ik er wel achter dat juist vorig jaar mijn laatste seizoen was”, schatert de vriendelijke Cor.

Het seizoen wordt in september afgesloten met de inmiddels traditionele hondenplons. “In het nieuwe jaar kom ik nog even terug om te helpen op te starten. Als dan het zwembad opengaat, is het voor mij definitief voorbij.”

Cor Oskam is komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in de radio-uitzending bij RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 3339 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief