Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2181 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De overdekte zwembaden De Lansingh in Krimpen aan den IJssel en De Hofstee in Bergambacht blijven gewoon open, ondanks de coronadreiging. Wel worden er maximaal honderd bezoekers tegelijk toegelaten.

“Wij roepen onze gasten op om hun verantwoordelijk te nemen in het belang van de volksgezondheid en te blijven luisteren naar de adviezen van het RIVM”, laat beheerder Optisport weten. “Voor al onze gasten geldt: heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, kom dan niet zwemmen.”

Ook sportschool My Move in Krimpen aan den IJssel ziet nog geen reden om de deuren te sluiten. “Uiteraard volgen we de ontwikkelingen wel op de voet. Voor ons geldt vooral geen paniek, wel maatregelen. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en de brancheorganisatie en blijven gewoon open. Om verspreiding van het virus tegen te gaan hebben we alle hygiëne- en andere voorzorgsmaatregelen genomen. Zo houden we bijvoorbeeld extra schoonmaakrondes en bevatten onze schoonmaakflesjes speciale ontsmettingsreinigers. Zeker ook omdat in ons centrum regelmatig mensen sporten die tot een risicogroep behoren – revaliderende en ouderen.”

Geen voorstellingen
De theaters in de Krimpenerwaard hebben wel de deuren gesloten tot eind deze maand. “Besloten is om alle voorstellingen en activiteiten te annuleren tot en met 31 maart”, meldt Mieke de Ruiter namens Theater Concordia in Haastrecht. Ook het Arto Theater in Schoonhoven is met onmiddellijke ingang gesloten. “Alle voorstellingen voor de komende twee weken zijn geannuleerd.”

Ook het Zilvermuseum in Schoonhoven en het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek ontkomen er niet aan. “Gezondheid staat boven alles. Voor verschillende activiteiten wordt een nieuwe datum gezocht”, laat directeur Heidi Doff van het Cultuurhuis weten.

Drie zondagen geen kerkdiensten
De Gereformeerde kerk in Bergambacht houdt geen kerkdiensten op de komende drie zondagen, 15, 22 en 29 maart. Dominee René de Reuver van de landelijke PKN, waarbij ‘Bergambacht; is aangesloten, houdt zondag 15 maart op NPO2 (9.20 uur) een korte meditatie vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de PKN in Utrecht. De EO verzorgt deze uitzending.

Sportactiviteiten in de Krimpenerwaard zijn in verband met de coronacrisis eveneens afgelast. Zo gaat de Parkloop in Schoonhoven op zaterdag 28 maart niet door. “De voor-inschrijvers ontvangen hun inschrijfgeld retour. Over een vervangende datum volgt nader bericht”, meldt Peter Vos van atletiekvereniging Avantri.

Dit bericht is 2181 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief